Wat?

Na deze opleiding zijn cursisten voorbereid om gericht te handelen bij ernstige externe bloedingen bij slachtoffers van incidenten of ernstige ongevallen. Door het toedienen van de primaire eerste hulp zal het risico op fataal bloedverlies teruggedrongen worden.  De cursisten leren de levensbedreigende bloedingen te stabiliseren. Deze opleiding richt zich voornamelijk op de zogenaamde first responders. Daarbij denken we aan politie, EHBO-hulpverleners, security guards en personen werkzaam in omgevingen waar veel mensen vertoeven zoals luchthavens, stations en evenementen.

Inhoud

Het cursuspakket bestaat uit de volgende modules: actieve bloedingen, amputatie, hemostatisch gaas aanbrengen, tourniquet aanbrengen, traumazwachtel aanbrengen.

Al deze technieken kunnen in een praktijkoefening op maat van de klant uitgewerkt worden. Meestal voorzien we voor de praktijk 4 lesuren.

E-Learning

Deze opleiding wordt ook aangeboden via E-Learning. Hierbij volgt u de cursus aan eigen tempo via het internet. U ontvangt van ons een login om op het E-learning platform deze cursus te volgen. De evaluatie van de cursist gebeurt online. Wanneer deze positief is kan er overgegaan worden naar de praktijkopleiding. In ons E-learningaanbod krijgt deze cursus de naam: ‘Vaardigheden bi extreme bloeding’.  Neem gerust contact met ons op voor meer info!

Onze Partners